Het Atelier

Het Atelier

Bij Sociaal Goud kunnen studenten met MBO-, HBO-, & WO-niveau een stage lopen of onderzoek doen. Onze stagiaires en onderzoekers hebben diverse studieachtergronden.

De verschillende disciplines komen samen in ons stage atelier. In het atelier worden vragen vanuit de praktijk door studenten en professionals omgezet naar een uitvoerbaar plan waarmee ze samen verder aan de slag kunnen. Zo versterken de verschillende leerniveaus en disciplines elkaar en ontstaan er integrale projecten.

Ervaring bij het Atelier


Katinka (20 jaar): “Ik studeer vaktherapie (richting beeldend) aan NHL Stenden in Leeuwarden. Voor velen komt deze studie nog niet zo bekend voor, dus in het kort: ik leer hoe beeldend werken een rol kan spelen binnen therapie. Beeldend uiten biedt zoveel mogelijkheden, vaak zelfs meer dan woorden dit biedt!

Het spreekt mij heel erg aan dat ik bij Sociaal Goud de ruimte krijg mijn kennis toe te passen, maar ik mezelf hier ook kan ontwikkelen. Dit door de vele taken die je krijgt, zoals het organiseren van activiteiten of het buddyproject met ouderen. Hierdoor heb je ook veel sociaal contact met verschillende mensen, met name ouderen, en draag je echt een steentje bij aan de maatschappij!”

Is Sociaal Goud een erkend leerbedrijf?

Wij zijn een erkend leerbedrijf volgens het SBB, en voldoen aan de voorwaarden die gesteld zijn. Bekijk de voorwaarden van het SBB hier.

Kunnen alleen maatschappelijk gerelateerde studies stage lopen?

Wij nemen niet alleen maatschappelijke gerelateerde studenten aan en staan open voor andere studies. Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur een mail naar info@sociaalgoud.nl om de opties te bespreken.

Hoe meld ik me aan voor een stage of onderzoek?

Je kunt je aanmelden voor een stage of onderzoek door een email te sturen met jouw naam, studie en stagedoelen of onderzoeksvoorstel naar info@sociaalgoud.nl.

Kan ik zelf een onderzoeksvraag aandragen?

Wij staan er open voor innovatieve onderzoeksvragen, en stellen het op prijs als je zelf een onderwerp aandraagt die bij onze stichting aansluit. Echter hebben we ook onderwerpen of initiatieven die gebaat zijn bij verder onderzoek. We gaan graag met jou in overleg als je geïnteresseerd bent om bij ons onderzoek te doen.

Hoe lang kan ik stage lopen?

De duur van je stage is afhankelijk van je school en het project waar je je stage vervult. Gemiddeld lopen stagiaires een half- of heel schooljaar stage bij ons.

Onderzoeken vericht door studenten

Casemanagement ertoe doen!

Wouter Timmerman

Een onderzoek over eenzaamheid onder ouderen en wat daarbij een passende aanpak is in de bestrijding daarvan. In samenwerking met Gemeente Leeuwarden.

Formele en informele hulp: waar ligt de grens?

Aeltke van der Meer

Voor welke ondersteunende zorgtaken, in het leven van de ouderen van het buddy-project, is de inzet van een buddy niet voldoende en moet er formele zorg worden ingezet vanuit het perspectief van de ouderen en de professionals?

‘Het effect van het buddy-project Samen Goud

Ruben van der Goot

Een onderzoek voor het buddy-project ‘Samen Goud’ van stichting Sociaal Goud in samenwerking met Gemeente Súdwest-Fryslân.

Het Atelier functioneert in samenwerking met

Bekijk ook onze andere projecten

Samen Goud

Heel Friesland Belt

Neem contact op als je geïntereseerd bent om bij ons stage te lopen of onderzoek te doen.

Algemene voorwaarden

Privacyreglement

KVK  74530054

ANBI Status

© Copyright Sociaal Goud 2020