Eerste Sociaal Goud Lab groot succes!

door | 25-01-2019 | In de Media, Samen Goud, SG Lab

In samenwerking met zorggroep Hof en Hiem, Stichting de Friesland, NHL Stenden Hogeschool is op donderdag 24 januari het eerste Sociaal Goud Lab van start gegaan. Het Sociaal Goud Lab is een plek waar studenten, professionals, ouderen, vrijwilligers, ondernemers, organisaties en alle andere belangstellenden kunnen deelnemen aan ‘innovatie-sessies’.

Zo kwam aan bod hoe ouderen vitaal kunnen blijven en wat de impact van vitaliteit is op thema’s als eenzaamheid en het aanwenden van sociale netwerken.

“Uit de eerste sessie kwamen ontzettend veel mooie ideeën. Door de diversiteit van de deelnemers was de input zeer waardevol. De eerste ideeën op het gebied van de inzet van technologie worden verder vormgegeven binnen het project Toekomst Goud. Daarnaast liggen er plannen om de zichtbaarheid van eenzame ouderen middels zingevingsgesprekken beter in kaart te brengen. Wij zijn erg tevreden over deze aftrap van het Sociaal Goud Lab en kijken uit naar de volgende sessies”. Aldus initiatiefneemster en bestuurslid Marleen Suurmeijer.

Het Sociaal Goud LAB wordt ca. vier keer per jaar georganiseerd in de provincie Friesland. Klik hier om meer te weten te komen over het Sociaal Goud LAB.

Archief