Veiligheidsmaatregelen bij Sociaal Goud

door | 14-04-2020 | COVID-19, Sociaal Goud

Vanuit het RIVM is het advies gegeven om de komende tijd fysiek contact met ouderen te vermijden. Daarnaast wordt het ouderen afgeraden om de straat op te gaan. Samen met onze werknemers, stagiaires en vrijwilligers willen wij, juist in deze onzekere tijd, onze ouderen tegemoetkomen. Dit doen wij door middel van het initiatief ‘Heel Friesland belt’. Via deze weg bieden wij de oudere inwoners van Friesland minimaal eens per week sociaal contact via de telefoon. Daarnaast zetten wij de Sociaal Goud-app in om klusjes op te pakken. Hierbij kunt u denken aan het doen van boodschappen, het ophalen van medicijnen of het uitlaten van de hond van een oudere.

Uiteraard houdt Sociaal Goud rekening met de veiligheid van onze medemens en hierdoor hebben wij enkele veiligheidsmaatregelen opgesteld.

Deze vindt u onderstaand op een rijtje;

1. Maak als oudere mondeling contact met uw vrijwilliger, en vraag de vrijwilliger om zijn/haar legitimatie tonen. Zo weet u dat de naam van de vrijwilliger overeenkomt met de naam die wij aan u hebben doorgegeven.

2. Blijf tijdens de uitvoering van het klusje minimaal 2 meter bij elkaar vandaan om het verspreiden van het corona virus (COVID-19) te voorkomen. Onze vrijwilligers zijn hiervan op de hoogte en zullen deze maatregel aanhouden. Daarnaast wordt het schudden van handen of doorgeven van goederen ten strengste afgeraden. Hier spelen wij op in, door uw spullen eerst te ontsmetten met ontsmettingsdoekjes. Uw spullen zetten we op twee meter voor uw deur neer en wachten op gepaste afstand tot u ze in ontvangst heeft genomen.

3. Let op babbeltrucs! Oplichters proberen op het moment bij u binnen te komen door middel van babbel trucs. Een veelvoorkomend voorbeeld op dit moment is het ontsmetten van huizen. Vanuit Sociaal Goud worden deze diensten niet aangeboden, indien dit voorkomt heeft u waarschijnlijk te maken met oplichters. 

4. Geef nooit uw pinpas mee! Vrijwilligers van Sociaal Goud regelen het betalen van bijvoorbeeld uw boodschappen via Sociaal Goud. Sociaal Goud neemt contact met u op wanneer wij langskomen voor de contactloze betaling, wij hebben hier namelijk een handig contactloos pinautomaat voor. U kunt ons herkennen doordat wij legitimatie en een shirt van Sociaal Goud meenemen.

5. Als u een beroep doet op onze boodschappenservice is het belangrijk dat u de bon ondertekend. Op deze manier hebben wij bewijs dat de boodschappen daadwerkelijk bij u zijn afgeleverd.

Via deze weg hopen wij u voldoende op de hoogte gesteld te hebben. En vergeet niet, let een beetje op elkaar!

Archief