Het Sociaal Goud Lab Innovatiesessies

Wat is het Sociaal Goud Lab?

 

Het Sociaal Goud Lab is een plek waar studenten, professionals, ouderen, vrijwilligers, ondernemers, organisaties en alle andere belangstellenden kunnen deelnemen aan ‘innovatie-sessies’. Tijdens deze sessies wordt besproken waar bepaalde vraagstellingen en maatschappelijke behoeftes liggen en hoe we daar als samenwerkende organisatie(s) op kunnen inspringen.

Het bevorderen van het welzijn van ouderen staat hierbij centraal.

Samen komen we tot mooie ideeën, bundelen we onze krachten en kijken hoe we waardevolle ideeën tot uitvoering kunnen brengen. Zo wordt de basis voor nieuwe innovatieve projecten gelegd; samen tot een idee komen, uitwerken, realiseren en écht een verschil maken.

Ideeën in de praktijk brengen

 

Altijd is het de ambitie van Sociaal Goud om innovatieve ideeën via een groot platform te kunnen delen en in de praktijk verder te kunnen ontwikkelen. Met de Sociaal Goud Lab sessies komt deze droom steeds dichterbij. De eerste sessie was een groot succes. Wilt u bij de eerstvolgende sessie zijn? Laat uw gegevens dan achter via onderstaand contactformulier.

Denk met ons mee in het Sociaal Goud Lab

Drs. Erik Prins begeleidt de sessies

Drs. Erik Prins begeleidt de Sociaal Goud Lab sessies. Hij heeft het boek ‘Design, denken & doen’ geschreven, is gespecialiseerd in Design Based Education en is daarmee een waardevolle toevoeging binnen het Sociaal Goud Lab.

Wie kan deelnemen aan het Sociaal Goud Lab?

Binnen ons Sociaal Goud Lab organiseren we bijzondere sessies met iedereen die met ons mee wil denken. Iedereen; studenten, professionals, ouderen, vrijwilligers, ondernemers, organisaties en alle andere belangstellenden kunnen deelnemen aan ‘innovatie-sessies’ Samen bundelen we onze krachten!

Hoe kan ik mij aanmelden?

Via het aanmeldformulier onder op deze pagina kunt u zich aanmelden voor het Sociaal Goud Lab. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op. Heeft u overige vragen over het Sociaal Goud Lab of wilt u meer weten? Neem dan contact op met bestuurslid Marleen Suurmeijer via het telefoonnummer 0631671589.

Onze eerstvolgende Sociaal Goud Lab sessie staat gepland op

11 Maart 2020 van 9.30 tot 12.30 uur
met een lunch vanaf 12:30 uur
Locatie: Zuiderplein 4/6 in Leeuwarden.

Het thema van de derde sessie sluit aan op de uitkomsten van onze eerste sessie betreffende het onderwerp wonen. Naar aanleiding van deze sessie heeft Sociaal Goud diverse gesprekken gevoerd met o.a. gemeenten, architecten en ouderen. Op basis van deze gesprekken is de vraag naar voren gekomen hoe wij in een dorp/ stad community wonen kunnen vormgeven in relatie tot het model van Positieve Gezondheid (Machteld Huber). Wij zijn namelijk van mening dat wij ouderen niet in een hokje moeten stoppen, maar juist zoveel mogelijk moeten laten integreren binnen de maatschappij en community woonvormen zouden daar een uitkomst in kunnen bieden. Graag gaan wij hiervoor een brainstorm sessie met jullie aan die opgesplitst is in twee delen. De sessie van 11 maart a.s. zal zich gaan richten op het brainstormen en de tweede sessie, die we eind maart/begin april gaan organiseren, zal zich richten op het concretiseren van een plan.

Wilt u erbij zijn en meedenken? Dat kan! Meld u aan via onderstaand formulier.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Marleen Suurmeijer via  +31 6 31 67 15 89 of mail naar marleen@sociaalgoud.nl

Wilt u zich aanmelden?

Maak een keuze

Bekijk de video en krijg een indruk van de innovatiesessies van het Sociaal Goud Lab

Samen kan je meer

Het Sociaal Goud Lab wordt mede mogelijk gemaakt door NHL-Stenden Hogeschool, Zorggroep Hof en Hiem en Stichting de Friesland