Een goede daad is goud waard

door | 22-04-2020 | App, Samen Goud

Een paar weken geleden werd ik door mijn buddy mevr. Sjoerdstra gebeld of ik in de gelegenheid was om voor haar een paar boodschappen te doen. Totaal vrijblijvend natuurlijk, als het me niet uitkwam dan moest ik dat vooral aangeven.

De week daarvoor had ik aan mevr. Sjoerdstra nog gevraagd hoe ze momenteel met corona crisis aan haar boodschappen kwam. Ze gaf toen aan dat haar zoon boodschappen voor haar deed omdat haar kinderen niet wilden dat hun moeder in de supermarkt kwam. Maar nu had haar schoondochter toch wat vage verkoudheidsklachten en heeft ze, om het zeker voor het onzekere te nemen, met mij contact opgenomen en gevraagd of ik boodschappen voor haar kon doen. Natuurlijk wilde ik dat, dus ik ben de vrijdag erop meteen naar mevr. Sjoerdstra’s huis gereden om haar boodschappenlijstje en de boodschappentas op te halen en naar de Jumbo in de vrijheidswijk gegaan.

Tijdens het boodschappen hadden we nog even contact om het boodschappenlijstje iets te verduidelijken of omdat er iets uitverkocht was. Toen ik terugkwam heb ik de boodschappen voor de deur gezet, aangebeld en weer op gepaste afstand gaan staan. Voor ik weer wegging hebben we nog even een praatje gemaakt. Ik heb aan haar gevraagd of ik een foto van haar mocht nemen voor social media en toen zei ze, maar dan op z’n Fries: jawel hoor, doet geen pijn toch? Dat vond ik wel grappig.

Ik vond het heel erg leuk om iets voor haar te doen en doet me goed dat ik deze tijd überhaupt iets voor een ander kan betekenen. Mevr. Sjoerdstra gaf ook aan heel erg dankbaar te zijn dat ik boodschappen voor haar heb kunnen doen.

Na afloop kwam mijn vader met het idee om de foto die ik gemaakt had uit te printen en naar haar op te sturen. Dat heb ik gedaan en op mijn beste Fries (en hulp van mijn vader en het internet) er een briefje bij geschreven. Dat vond ik ook heel leuk om nog te doen onder het mom van ‘kleine moeite, groot gebaar’. Na ontvangst heeft ze me hierover gebeld en verteld hoe leuk ze het vond en dat het een mooie foto was geworden.

Haar zoon had voorgesteld dat wij elkaar afwisselen met boodschappen voortaan doe ik om de week boodschappen voor Mevr. Sjoerdstra. We bellen naast boodschappen doen ook minimaal één keer per week (meestal vaker) en dan praten we gezellig bij.

Geschreven door: Yvonne van der Gaast

Mevr. Sjoerdstra en Yvonne zijn buddy’s en zijn aan elkaar gekoppeld door het Samen Goud project. Voor de carona crisis hadden ze persoonlijk contact. Yvonne kwam vaak bij op bezoek voor de gezelligheid. Mevr. Sjoerdstra leerde haar kaarten maken, ze deden vaak samen een spelletje, gingen samen naar het winkelcentrum, een stukje wandelen en dronken altijd even koffie of thee. Nu zetten ze hun mooie relatie voort via de telefoon. Zoals u ook heeft kunnen lezen zet Yvonne zich ook in voor haar buddy door praktisch iets te betekenen. Yvonne is een student bij NHL Steden en loop stage bij ons. De corona crisis weerhoudt haar niet om zich te blijven inzetten voor een ander! Zoals wij altijd zeggen ‘een goede daad is goud waard’! Wilt u ook een goede daad voor een ander doen? Neem een kijkje op onze Sociaal Goud app. Daar hebben wij altijd klusjes staan die u kunt oppakken voor een oudere. De app downloaden? U kunt hem vinden onder de naam ‘Sociaal Goud’ in de Google Play of Apple App Store.

#samensterk #samentegencorona #heelfrieslandbelt #heelfrieslandhelpt

Algemene voorwaarden

Privacyreglement

KVK  74530054

ANBI Status

© Copyright Sociaal Goud 2020