Heel Friesland Belt

door | 23-03-2020 | Heel Friesland Belt

De wereld staat op haar kop. De angsten van mensen, de ‘opsluiting’ voor velen, maar vooral de eenzaamheid onder onze ouderen. 

Geen seconde twijfelde ik. De oproep vanuit Sociaal Goud om met ouderen te bellen, want alleen samen staan wij sterk. 

‘Niemand komt hier meer, je voelt je alleen maar eenzamer, eenzamer en nog eens eenzamer.’ Dit is hartverscheurend om te moeten horen. Ik belde vanmiddag vanuit Sociaal Goud met een oudere meneer. Voor mij een kleine moeite en voor hem een grote opluchting om even zijn ei kwijt te kunnen. 

‘Soms heb je een voorgevoel’ 
Ik belde meneer op en vanaf het moment dat ik zijn stem hoorde, aan de andere kant van de lijn, voelde ik een bijzondere band. Bizar, mijn interesse in de oorlog en tegelijkertijd heeft hij een oorlogsverhaal. Het gesprek vloog alle kanten op alsof we elkaar al jaren kenden. ‘Gek hè, maar zo bijzonder!’ Naarmate het gesprek vorderde, hadden we nog veel meer met elkaar gemeen en dat terwijl we elkaar op dit moment niet konden zien. 

Na een lang, maar fijn telefoongesprek kan ik jullie vertellen dat ik een kleine bijdrage heb geleverd aan het verlichten van eenzaamheid in deze isolerende, maar vooral stressvolle periode. 

‘Ik voel mij vereerd dat je mij morgen weer belt’, aldus meneer. 

Hartverwarmend, geen woorden voor. Alleen samen blijven we sterk ?? 

Liefs, 

Geartsje Pols 

Geartsje liep afgelopen schooljaar stage bij stichting Sociaal Goud op locatie de Fryske Marren, hier was al snel te merken dat Geartsje een persoon is met veel creativiteit. Zo zette zij oorlogservaringen van ouderen om in passages van het boek ‘Wie vertelt het als ik er niet meer ben?’ Dat later dit jaar uitkomt. En natuurlijk was Geartsje een van de eerste vrijwilligers die zich heeft aangemeld voor #heelfrieslandbelt. Doe je ook mee? Klik hier!

Algemene voorwaarden

Privacyreglement

KVK  74530054

ANBI Status

© Copyright Sociaal Goud 2020