Veiligheidsmaatregelen COVID-19

door | 10-06-2020 | COVID-19, Samen Goud, Sociaal Goud

Stukje bij beetje worden de maatregelen rondom COVID-19 versoepeld. Terrassen mogen weer open, ouderen woonachtig in verzorgingstehuizen mogen weer één persoon op bezoek krijgen. Kortom; Nederland komt steeds meer bij elkaar. Maar wat betekent dit voor de projecten van Sociaal Goud?

Buddy project Samen Goud

Buddy’s matches mogen weer afspreken mits zij 1,5 meter afstand bewaren, hierbij ligt de nadruk op afspraken buitenshuis met maximaal 2 personen (oudere en buddy). Tot op heden zijn bezoekjes binnenshuis nog niet mogelijk. Met uitzondering van zelfstandig wonende ouderen die hun buddy hebben aangewezen als vast bezoek. Buddy’s zijn vrij om, op 1,5 meter afstand, gezamenlijk een wandeling te maken. Doordat de 1,5 meter gewaarborgd dient te worden, is het duwen van een rolstoel niet mogelijk.

Voorkom lichamelijk contact en houd rekening met uzelf en de ander. Indien jullie elkaar na lange tijd weer zien is het uiteraard verleidelijk om een knuffel te geven of handen te schudden, doe dit niet.

Leg voor en na elk bezoek een vragenlijst af. Hierbij vraagt u, uzelf en uw buddy of hij/zij last heeft van verkoudheid, niezen, hoesten of andere symptomen die kunnen duiden op COVID-19. Gedurende deze bezoekjes bent u verantwoordelijk voor elkaar, beantwoord de vragen daarom eerlijk en blijf bij klachten thuis. Uiteraard is het van groot belang dat beide partijen instemmen en akkoord zijn met een bezoek. 

Het is natuurlijk fantastisch dat er stukje bij beetje besloten wordt dat maatregelen versoepeld worden, hier zijn wij het RIVM en onszelf zeer dankbaar voor! Blijf desalniettemin de richtlijnen van het RIVM volgen en houd u hier strikt aan. Alleen op die manier kunnen we gezond blijven en van elkaars gezelschap genieten.

De Sociaal Goud app – Klusjes en Activiteiten

Op onze App vindt u verschillende klusjes die u voor ouderen uit kunt voeren. Denk hierbij aan het doen van een boodschap, het helpen in de tuin of het versturen van kaartjes. In principe gelden gedurende deze klusjes dezelfde reglementen. Houd te allen tijde 1,5 meter afstand, ook als u een handje meehelpt in de tuin óf boodschappen aflevert. Indien u boodschappen aflevert, doe dit dan tot de deur en doe na het aanbellen een grote stap (1,5 meter) naar achteren. Blijf bij klachten thuis. Op deze manier houden wij onszelf en onze ouderen gezond terwijl wij hen een handje helpen! #heelfrieslandhelpt 

U kunt op onze app ook een overzicht vinden van activiteiten die wij organiseren. Hiervoor geldt een maximum van 10 personen, aanmelden voor onze activiteiten is daarom verplicht. Ook bij onze activiteiten geldt; houdt te allen tijde 1,5 meter afstand. Wij zorgen voor desinfecterende handgel en communiceren bij aankomst eventuele bijkomende regels die per activiteit kunnen verschillen.

Hierbij de door Sociaal Goud, opgestelde richtlijnen nogmaals opgesomd:

  • Afspreken kan met maximaal 2 personen, met uitzondering van de Sociaal Goud activiteiten waarbij maximaal 10 personen geldt.
  • Buitenhuis afspreken, binnenshuis is nog niet mogelijk. Met uitzondering van zelfstandig wonende ouderen die hun buddy hebben aangewezen als vast bezoek.
  • Vragenlijst afnemen (voelen beide partijen zich ok, geen hoesten, geen neusverkoudheden etc.).
  • Geen afspraken met ouderen in rolstoel i.v.m. 1,5 meter afstand.
  • Houd de richtlijnen RIVM in acht (consequentie kan een strafblad zijn voor beide partijen. Dit heeft invloed op de carrière van de buddy, met een strafblad krijgt men geen VOG).
  • Aanmelden voor Sociaal Goud activiteiten is verplicht.
  • Gebruik je gezonde verstand!

Hulp nodig? Download dan nu onze app en vul bij ‘klusjes’ jouw hulpvraag in. In onze app kunt u ook een overzicht vinden van onze activiteiten.
De applicatie is beschikbaar voor Android toestellen via Google Play en voor Iphone en Ipad via de Apple Store. Download ‘m nu!

Via deze weg hopen wij u voldoende op de hoogte gesteld te hebben.

Wij wensen iedereen een fijn en gezond weerzien. Onthoud, wij doen het samen!

– Het Sociaal Goud Team

Algemene voorwaarden

Privacyreglement

KVK  74530054

ANBI Status

© Copyright Sociaal Goud 2020