Over ons

Wie zijn wij

Sociaal Goud is een jong en innovatief samenwerkingsverband van ondernemers en organisaties. Vanuit passie, verbinding en wederkerigheid werken we samen aan een mooiere toekomst voor mens en maatschappij. Wij kijken naar wat er écht speelt in de maatschappij en hoe we verbetering kunnen realiseren voor het welzijn van onze oudere doelgroep. Onze kracht ligt in innovatieve ideeën omzetten naar de praktijk om sociale oplossingen te creëren. Dit is hard nodig gezien factoren als: dubbele vergrijzing, halvering van het aantal mantelzorgers en eenzaamheid onder ouderen.

Visie

Op een inclusieve en interdisciplinaire wijze werken wij aan een maatschappij waar mensen vitaal oud kunnen worden.

Missie

Sociaal Goud zet zich in om innovatieve projecten te realiseren waarbij wij ouderen, mantelzorgers en zorgvoorzieningen ondersteunen in de praktijk.

Doel

Welzijn en zingeving van ouderen bevorderen op innovatieve wijze, waarbij verbindingen met professionals zoals zzp-ers, kennisinstellingen en maatschappij centraal staat.

Verbinding

Onze projecten zijn altijd een samen-werking met alle lagen in de maatschappij om er voor te zorgen dat er verbinding tot stand komt tussen mensen, partijen en projecten.

 Innovatie

Wij stimuleren innovatie door samen te werken met kennisinstellingen en het verrichten van onderzoeken. We kijken met een interdisciplinair team naar hedendaagse vraagstukken en faciliteren vernieuwing in de zorg voor ouderen.

Zingeving

Wij bevorderen zingeving, het gevoel van er toe doen, onder ouderen. Met onze projecten voegen we waarde en betekenis toe te aan het leven van ouderen.

Ons Team

Marleen Suurmeijer

Directeur

Mijn achtergrond ligt binnen het sociaal domein. Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk werker, actief geweest als HBO docent en inmiddels ruim 11 jaar sociaal ondernemer. Sociaal Goud ben ik, samen met Harrie Dijkstra, opgestart nadat wij beiden hadden geconstateerd dat eenzaamheid onder ouderen een groot probleem is in Nederland. Ik geloof in de kracht van de verbinding. Samen kan je uiteindelijk veel meer dan alleen. Je kan mij typeren als een gedreven verbinder die vanuit passie en betrokkenheid innovatieve ideeën op het gebied van (sociale) zorg voor ouderen tot uitvoering brengt.

Camée von Bannisseht

Projectleider

Eén van de grotere thema’s tijdens mijn studie was cultuurtheorie, wat als gevolg had dat ik veel te maken heb gehad met wat cultuur betekent voor de mens. Het cruciale wat hieruit naar voren kwam is dat de mens een sociaal dier is. Dit, en de interdisciplinaire wijze waarop ik tijdens mijn studie onderzoek heb mogen doen, is de basis waarop ik als projectleider bij SociaalGoud aan het werk ga. Ik vind het prachtig dat ik door middel van één project enerzijds oudere mensen kan helpen om betekenisvolle sociale connecties aan te gaan, en anderzijds gelijk een steentje bijdraag in de ontwikkeling van toekomstige sociaal werkers door stagiaires in te zetten bij het maken van deze connecties.

Kom jij ons team versterken?

Stagiair

Zoek jij voor volgend jaar nog een stage plek? Bij Sociaal Goud zijn we opzoek naar  stagiaires die het leuk lijken om te werken met ouderen om eenzaamheid te bestrijden.

Je kunt je aanmelden voor een stage door een email te sturen met jouw naam en studierichting naar;

info@sociaalgoud.nl

 

Kom jij ons team versterken?

Afstudeer onderzoeker

Zoek jij voor volgend jaar nog een plek om je afstudeeronderzoek te verrichten? Bij Sociaal Goud zijn we op zoek naar een afstudeerder die het leuk lijkt om onderzoek te doen naar diverse onderwerpen over het bevorderen van het welzijn van ouderen.

Je kunt je aanmelden voor een afstudeeronderzoek door een email te sturen met jouw naam, studierichting en eventueel onderzoeksvoorstel naar;

info@sociaalgoud.nl

 

Samenwerkingspartners

 We vinden het belangrijk om als stichting verbonden te zijn met het zorgnetwerk en organisaties in de provincie Friesland, die direct of indirect betrokken zijn met de ouderen in onze samenleving. We zijn trots om de volgende partijen onze samenwerkingspartners te mogen noemen:

Heeft u een idee voor een nieuw project of wilt u met ons samenwerken?
Neem contact op!

Algemene voorwaarden

Privacyreglement

KVK  74530054

ANBI Status

© Copyright Sociaal Goud 2020