Over ons

Wie zijn wij

Sociaal Goud is een jong en innovatief samenwerkingsverband van ondernemers en organisaties. Vanuit passie, verbinding en wederkerigheid werken we samen aan een mooiere toekomst voor mens en maatschappij. Wij kijken naar wat er écht speelt in de maatschappij en hoe we verbetering kunnen realiseren voor het welzijn van onze oudere doelgroep. Onze kracht ligt in innovatieve ideeën omzetten naar de praktijk om sociale oplossingen te creëren. Dit is hard nodig gezien factoren als: dubbele vergrijzing, halvering van het aantal mantelzorgers en eenzaamheid onder ouderen.

Visie

Op inclusieve en interdisciplinaire wijze werken aan een maatschappij waar ouderen fysiek en mentaal gezond oud worden.

Missie

Innovatieve zorg ontwikkelingen realiseren waarbij de focus ligt op vitaal ouder worden in Friesland.

Doel

Welzijn en zingeving van ouderen bevorderen op innovatieve wijze, waarbij verbindingen met professionals zoals zzp-ers, kennisinstellingen en maatschappij centraal staat.

Verbinding

Onze projecten zijn altijd een samenwerking van verschillende partijen. Wij werken met alle lagen in de maatschappij om er voor te zorgen er verbinding tot stand komt tussen mensen, partijen en projecten.

 Innovatie

Wij stimuleren innovatie door samen te werken met kennisinstellingen en het verrichten van onderzoeken. We kijken met een interdisciplinair team naar hedendaagse vraagstukken en faciliteren vernieuwing in de zorg voor ouderen.

Zingeving

Wij bevorderen zingeving, het gevoel van er toe doen, onder ouderen. Met onze projecten voegen we waarde en betekenis toe te aan het leven van ouderen.

Marleen Suurmeijer

Directeur

Mijn achtergrond ligt binnen het sociaal domein. Ik ben afgestudeerd als maatschappelijk werker, actief geweest als HBO docent en inmiddels ruim 11 jaar sociaal ondernemer. Sociaal Goud ben ik, samen met Harrie Dijkstra, opgestart nadat wij beiden hadden geconstateerd dat eenzaamheid onder ouderen een groot probleem is in Nederland. Ik geloof in de kracht van de verbinding. Samen kan je uiteindelijk veel meer dan alleen. Je kan mij typeren als een gedreven verbinder die vanuit passie en betrokkenheid innovatieve ideeën op het gebied van (sociale) zorg voor ouderen tot uitvoering brengt.

Ayşe Wijmenga

Manager

Als manager en strategist zorg ik er voor dat alle projecten soepel verlopen, deadlines gehaald worden en nieuwe projecten gestart worden. Daarnaast kijk ik waar de kansen liggen voor de stichting om te groeien en te ontwikkelen. Met mijn interdisciplinaire studie als achtergrond  en ondernemers-bloed leg ik snel links buiten de gebaande paden. Ik zet graag mijn opgedane kennis en kwaliteiten in voor een beter morgen.

 

Alekos Ikonomou

Projectleider

Na een aantal werkzame jaren in de commerciële wereld heb ik de overstap gemaakt naar het Sociale Domein vanuit de behoefte om via mijn positie dichter bij de kwetsbare doelgroep te staan. Ik heb mij als projectleider Bij de Gemeente Leeuwarden actief ingezet om zo veel mogelijk belanghebbende groepen te vertegenwoordigen in een project voor stedelijke vernieuwing. Nu ben ik voor Sociaal Goud actief als projectleider in De Fryske Marren waar ik samen met studenten van de Friese Poort en NHL Stenden mij inzet om ouderen te ondersteunen in de uiteenlopende behoeften die gepaard gaan met eenzaamheid. De sleutel tot succes is verbinding. Duurzame verbinding opzetten is waar wij ons de komende jaren op gaan richten.

Feia van Dusseldorp

Projectleider

Als Projectleider Vitaal Goud & Communicatie zorg ik ervoor dat iedereen up to date is via social media en onze andere kanalen over de activiteiten bij sociaal goud. Daarnaast draag ik zorg voor dat Vitaal Goud op rolletjes loopt en houd ik de ontwikkelingen nauw in de gaten. Met een achtergrond als maatschappelijk werker, heb ik hart voor de doelstellingen van de stichting. Nu zet ik mijn creatieve talenten graag in voor maatschappelijke belangrijke zaken,

 

Marlous van Dalsem

Projectleider

Als sociaal ondernemer zet ik mij in voor projecten met een inclusieve grondslag. Niemand mag zich buiten de maatschappij geplaatst voelen. Of je nou 8 jaar bent of 80, een diagnose hebt of een handicap. In mijn optiek verdient iedereen een plekje in de maatschappij en hoort niemand (alleen) thuis te zitten. In mijn rol als projectleider geef ik organisaties advies of zet ik projecten op die een bijdrage leveren aan een inclusieve samenleving. Ik ben een enthousiaste duizendpoot die gelooft in de kracht van samenwerking en die dit dan ook op allerlei innovatieve en creatieve manieren probeert te organiseren.

Kom jij ons team versterken?

Afstudeer onderzoeker

Zoek jij voor volgend jaar nog een plek om je afstudeeronzerzoek te verrichten? Bij Sociaal Goud zijn we op zoek naar een afstudeerder die het leuk lijkt om onderzoek te doen naar bevordering van hersenvitaliteit! 

Je kunt je aanmelden voor een afstudeeronderzoek door een email te sturen met jouw naam, studierichting en eventueel onderzoeksvoorstel naar;

info@sociaalgoud.nl

 

 We vinden het belangrijk om als stichting verbonden te zijn met het zorgnetwerk en organisaties in de provincie Friesland, die direct of indirect betrokken zijn met de ouderen in onze samenleving. We zijn trots om de volgende partijen onze samenwerkingspartners te mogen noemen:

Heeft u een idee voor een nieuw project of wilt u met ons samenwerken?
Neem contact op!

Algemene voorwaarden

Privacyreglement

KVK  74530054

ANBI Status

© Copyright Sociaal Goud 2020